FGV står för Föreningen Gamla Västar och enligt FGV:s stadgar har föreningen ”till ändamål att främja Chalmersspexens framtida fortbestånd samt verka för dess dokumentation”.
FGV arbetar kontinuerligt med att se till att alla Chalmersspex blir dokumenterade på ett så bra sätt som möjligt för att eftervärlden kan få möjlighet av att njuta av allt det roliga som Chalmersspexen gjort genom åren. Detta görs genom att:
- Publicera böcker, skivor och lexikon
- Säkerställa att manus, affischer med mera arkiveras på landsarkivet
- Ansvara att video och filminspelningar från gamla Chalmersspex bevaras och säkras upp för framtiden
Att främja Chalmersspexets fortbestånd är FGV:s främsta uppgift och detta görs på två olika sätt. Först och främst agerar FGV bollplank till årets spex samt stöttar i frågor som är viktiga inte bara för årets utan även kommande års spex. Exempel på detta kan vara framtagandet av en ny logga eller att genomföra en utredning kring hur spexet kan agera för att stå emot det ständigt ökade mediabruset. Utöver detta sätter FGV även upp nyuppsättningar av gamla spex. Detta görs dels för att det är väldigt roligt och dels för att det på ett mycket bra sätt förenar nya och gamla spextraditioner och på så sätt skapar ett ovärderligt nätverk mellan gamla och nya spexare.
Styrelsen
Styrelsen består av de av sittande Inspektor (Inspextant), Directeur, Konstnärlig Ledare, Casseur från det nuvarande spexet samt fem ledamöter som väljs på det ordinarie årsmötet.
Styrelsen har sitt säte i Göteborg och har i uppdrag att förvalta FGV. Detta görs främst genom att säkerställa geomförandet av nyuppsättningar och jubiléer, dokumentation av alla genomförda spex. Styrelsen jobbar även aktivt med att stötta de nuvarande spexen i frågor som inte enbart berör årets spex utan även har stor betydelse för kommande års spex. Vid behov tillsätter styrelsen externa projektgrupper för att utreda hur en så bra lösning som möjligt kan skapas för den aktuella frågeställningen.
FGV:s styrelse består av: